Ανακοινώσεις ΕΠΠΕ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΠΕ | ΚΥΡΙΑΚΗ 18/06/2017

αναρτήθηκε στις 10 Ιουν 2017, 10:22 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η ΕΠΠΕ θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 18 Ιουνίου. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΠΕ στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα, Βουλγαροκτόνου 30, ΤΚ 11472. Η κάλπη θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 16:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΕΠΠΕ. Όποιος δεν έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του για το έτος 2017 και επιθυμεί να ψηφίσει, θα μπορεί να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους έως και την ημέρα των εκλογών. Οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής της ετήσιας συνδρομής θα βρείτε εδω: http://www.eppe.gr/engraphes--syndromes

Θα υπάρξει δυνατότητα επιστολικής ψήφου για τα μέλη που δεν θα μπορούν να έρθουν με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΕΠΠΕ. Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου είναι η εξής:
  1. Εκτυπώνετε το ψηφοδέλτιο που επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα, σε απλό χαρτί Α4 σε ασπρόμαυρο εκτυπωτή.
  2. Επιλέγετε έως τρεις (3) υποψηφίους, βάζοντας σταυρό προτίμησης αριστερά από το όνομά τους.
  3. Τοποθετείτε το ψηφοδέλτιο εντός λευκού φακέλου ο οποίος θα πρέπει να στερείται άλλων διακριτικών, διαστάσεων 11,4 x 16,2 cm
  4. Σφραγίζετε τον φάκελο
  5. Συμπληρώνετε την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα, την εκτυπώνετε και την υπογράφετε.
  6. Ταχυδρομείτε την υπεύθυνη Δήλωση μαζί με τον φάκελο του ψηφοδελτίου  (δηλαδή η διαδικασία είναι: το συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο μέσα σε ένα φάκελο και αυτός ο φάκελος, μέσα σε έναν άλλο μαζί με την υπεύθυνη δήλωση) στην διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 105, 11523, Αθήνα, υπόψη κας 'Άλκηστις Στάμου.  (μέλος Εφορευτικής Επιτροπής)
Έγκυρα θα θεωρηθούν τα ψηφοδέλτια που θα φθάσουν ταχυδρομικά έως το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών, η εφορευτική επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους και εφόσον η Υ.Δ. είναι εντάξει θα τοποθετήσει το ψηφοδέλτιο εντός της κάλπης για να καταμετρηθεί μαζί με τα υπόλοιπα όταν τελειώσει η διαδικασία των εκλογών.

Ελπίζουμε στην συμμετοχή όλων σας στην διαδικασία των εκλογών.

Προκήρυξη Εκλογών ΕΠΠΕ

αναρτήθηκε στις 28 Μαΐ 2017, 2:05 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η ΕΠΠΕ προχωράει σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη 2ετία.


Ως ημερομηνία των εκλογών ορίζεται η Κυριακή 18 Ιουνίου.Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, σύμφωνα με το καταστατικό μπορούν να την καταθέσουν μέχρι και 15 ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου στο email του Γενικού Γραμματέα: giliopoulos@eppe.gr.


Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι το διατηρούν τα μέλη της Ένωσης που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το τρέχον έτος.


Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών και τους υποψήφιους, θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.


Προσκαλούμε όλα τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία, καθώς η ΕΠΠΕ μας χρειάζεται όλους.


Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Ο Γενικός Γραμματέας,

Γιώργος Ηλιόπουλος 

Προβολή της ταινίας "Αύριο" | Τετάρτη 24/05, 19:30

αναρτήθηκε στις 22 Μαΐ 2017, 2:54 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

24.05.2017, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG
Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» : Επαναπροβολή της ταινίας "Αύριο"

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί» και σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellénique, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβάλει την ταινία-φαινόμενο που προτρέπει τους πολίτες να γίνουν επιχειρηματίες της αλλαγής.

Και αν η παρουσίαση διάφορων λύσεων μαζί με μία ιστορία που πίσω της αφήνει θετικές επιδράσεις είναι ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική, οικονομική και την κοινωνική κρίση που μαστίζουν τις χώρες μας;

Κατόπιν δημοσίευσης έρευνας που ανακοινώνει την πιθανή εξαφάνιση ενός μέρους της ανθρωπότητας έως το 2100, ο Cyril Dion και η Mélanie Laurent φεύγουν με μία ομάδα τεσσάρων ατόμων για να πραγματοποιήσουν έρευνα σε δέκα χώρες. Σκοπός τους είναι να καταλάβουν τί θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια καταστροφή και, κυρίως, πώς μπορούμε να την αποφύγουμε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους συναντούν τους πρωτοπόρους που εφευρίσκουν νέες πρακτικές στο χώρο της γεωργίας, της ενέργειας, της οικονομίας, της δημοκρατίας και της εκπαίδευσης. Παραθέτοντας μία μετά την άλλη αυτές τις θετικές και στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη πάρει μορφή, δίνεται η εικόνα του κόσμου του αύριο που αναδύεται…

Η ηθοποιός Mélanie Laurent, με ευαισθησία και έντονη δραστηριότητα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει στην καμπάνια Fish Fight, αλλά και σε πολλές καμπάνιες της GreenPeace. Τον Μάιο του 2014 μαζί με τον Cyril Dion, συνιδρυτή της ΜΚΟ Colibris, ξεκινάει να συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω της KissKissBankBank, της πρώτης πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Ο στόχος των 200.000 ευρώ επετεύχθη σε 3 μέρες και το ποσό διπλασιάστηκε στα τέλη του Ιουλίου του 2014. Με αυτά τα χρήματα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Αύριο.

Η ταινία «Αύριο» προβλήθηκε για πάνω από 23 εβδομάδες στη Γαλλία και ξεπέρασε το 1.000.000 θεατές!

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για το Κλίμα, ενώ το 2016 κέρδισε το βραβείο César του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Αυτή η επαναπροβολή της ταινίας "Αύριο" διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη, ελληνικοί υπότιτλοι.

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΠΕ | Σάββατο 20/05/2017, 11:00 π.μ.

αναρτήθηκε στις 16 Μαΐ 2017, 4:30 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεδομένου ότι το περασμένο Σάββατο 13/5 δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία των ταμειακώς εντάξει μελών, η Γ.Σ. θα συνέλθει εκ νέου, όπως ορίζει το καταστατικό, το ερχόμενο Σάββατο 20/5 στον ίδιο τόπο (Cafe Metropolis), την ίδια ώρα (11:00).

 

Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη ΓΣ μέσω skype, υπάρχει η σχετική δυνατότητα, αρκεί να αποστείλουν το όνομα χρήστη τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στη Γραμματεία της Ένωσης (grammateia@eppe.gr) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19/05 το βράδυ.

Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία!

Σας περιμένουμε!


Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΠΕ,

Ο Γενικός Γραμματέας,

Γιώργος Ηλιόπουλος

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΠΕ | Σάββατο 13/05/2017, 11:00 π.μ.

αναρτήθηκε στις 7 Μαΐ 2017, 9:53 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΠΕ για το έτος 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/05/2017, στην Αθήνα.

 

Εκ μέρους του ΔΣ, τα προτεινόμενα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:

1. Απολογισμός του 2ου έτους λειτουργίας του ΔΣ

2. Προκήρυξη εκλογών

 

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον όροφο του Cafe Metropolis (https://www.facebook.com/metropolispanormou/) στις 11:00 το πρωί.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και ευελπιστούμε στην παρουσία όλων σας!

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΠΕ,

Ο Γενικός Γραμματέας,

Γιώργος Ηλιόπουλος

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικού προσωπικού σύμβασης μίσθωσης έργου στα ΣΔΕ

αναρτήθηκε στις 11 Απρ 2017, 6:17 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι Προσωρινοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σ.Δ.Ε., σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 660/3/6138/14.02.2017 (ΑΔΑ:7ΙΡΓ46ΨΖΣΠ-ΩΑΑ) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Πράξης «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και  Διά  Βίου  Μάθηση  2014  -2020», με κωδικό  ΟΠΣ  5002546. 

Δικαίωμα υποβολής ενστάσεων: 11/04/2017 έως και 13/04/2017

Βάσει της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης τους, ήτοι έως και τις 13/04/2017.

Για να ανατρέξετε στους Πίνακες πατήστε εδώ.

Senior Volunteer Climate change adaptation and ecosystem - based management, Colombia | ActionAid

αναρτήθηκε στις 27 Μαρ 2017, 10:47 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ   [ ενημερώθηκε 27 Μαρ 2017, 11:06 π.μ. ]

Το πρόγραμμα EU Aid Volunteers δίνει ήδη από το 2016 τη δυνατότητα σε έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών από την Ευρώπη, αφού εκπαιδευτούν, να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

 

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος, είναι η ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων των αναπτυσσόμενων χωρών, ώστε να ανταπεξέλθουν σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, ή να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από κάποια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή. Η ActionAid Hellas, είναι πιστοποιημένη οργάνωση αποστολής εθελοντών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 και κατά την τρέχουσα περίοδο δημοσιεύει τις πρώτες θέσεις εθελοντικής εργασίας στην Κολομβία, το Εκουαδόρ, την Αϊτή και τη Σενεγάλη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εξής σελίδα: http://www.actionaid.gr/upostirixe-mas/ethelontismos/eu-aid-volunteers/

 

Μία από τις υπάρχουσες θέσεις εθελοντικής εργασίας αφορά σε κάτοχο τίτλου σπουδών στον χώρο των περιβαλλοντολογικών επιστημών. Ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να συμβάλλει με την τεχνική κατάρτιση που διαθέτει  στις δράσεις και τα έργα που θα του ανατεθούν με κύριο σκοπό την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές που βιώνει η περιοχή. Η θέση συγκεκριμένα είναι η εξής:

 

https://webgate.ec.europa.eu/echo/eu-aid-volunteers_en/senior-volunteer-climate-change-adaptation-and-ecosystem-based-management-colombia-vol4aidcolecosr_en


Displaying logo ActionAid.pngDisplaying logo EU Aid Volunteers.jpg

 

Προκήρυξη Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Σ.Δ.Ε. & Απόκτηση αποκλειστικής Α' ανάθεσης για το μάθημα "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση"

αναρτήθηκε στις 16 Φεβ 2017, 1:56 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η αναμενόμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για τη σχολική χρονιά 2016-2017, την οποία θα βρείτε εδώ

Όπως θα δείτε, το Μάθημα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) περνά για πρώτη φορά σε αποκλειστική Α' Ανάθεση στον κλάδο ΠΕ12.13 Περιβαλλοντολόγοι (όπου ανήκουν οι Πτυχιούχοι Περιβαλλοντολόγοι και οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος). Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σχετικές θέσεις εργασίας ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα 58 ΣΔΕ και τα επιπλέον εκτός έδρας τμήματά τους ανά την Ελλάδα ανοίγουν αποκλειστικά για τον κλάδο μας.

 

Τονίζουμε ότι για την ανάληψη καθηκόντων ωρομίσθιου εκπαιδευτή στα Σ.Δ.Ε. το τρέχον έτος δεν απαιτείται η εκπαιδευτική πιστοποίηση ή σπουδές παιδαγωγικής επάρκειας.

 

Η Προθεσμία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων (στην ηλ. δ/νση https://mis.inedivim.gr) είναι από 14/02/2017 έως και 01/03/2017(ώρα 17:00)

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, θα χρειαστεί να αποστείλετε τα δικαιολογητικά σας ταχυδρομικώς. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ανατρέξτε στην προκήρυξη.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΠΠΕ,

Μαρία Παπανικολάου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

αναρτήθηκε στις 24 Ιαν 2017, 5:58 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι καλησπέρα,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσω στην κοπή της πίτας της ΕΠΠΕ για το 2017. Η κοπή θα γίνει το Σάββατο 28/01/2017 στις 18:00 στον χώρο Metropolis, Λαρίσης 49, 150m από το Μετρό Πανόρμου. Για όποιον θέλει, στέλνω και την σελίδα του μέρους στο facebook. https://www.facebook.com/metropolispanormou/

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους, να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή των πεπραγμένων του 2016, να θέσουμε στόχους και προβληματισμούς για το 2017 και γενικά να περάσουμε καλά.  

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΠΕ, σας περιμένουμε όλους!

Δημήτρης Γεωργίου,
Πρόεδρος ΕΠΠΕ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΠΠΕ, Σάββατο 17/12/2016, 11:00

αναρτήθηκε στις 16 Νοε 2016, 9:51 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ   [ ενημερώθηκε 10 Δεκ 2016, 3:26 π.μ. ]

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΠΕ σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ψήφιση του θέματος τροποποίησης του Καταστατικού της ΕΠΠΕ το Σάββατο 17/12/2016 στις 11:00π.μ. στην Αθήνα.ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 π.μ.

Cafe Metropolis (Λαρίσης 49, Αθήνα 115 24), Αθήνα

Πρόσβαση με Μετρό: Σταθμός Πανόρμου ( https://goo.gl/maps/SvY6oF2co782 )ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: 

1. Τροποποίηση Καταστατικού της ΕΠΠΕΔεδομένου, ότι δεν κατέστη δυνατή η ψήφιση του εν λόγω θέματος στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΠΕ (08/10/2016) λόγω μη νόμιμης απαρτίας για την ψήφισή του, που κατ΄ εξαίρεση απαιτεί την παρουσία των ¾ των μελών της Ένωσης (βάσει του άρθρου 16 του ισχύοντος καταστατικού), κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία και η παρουσία σας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση..


Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για το μέρος και την ώρα της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και για τις δυνατότητες συμμετοχής από απόσταση.


Ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι τώρα συνεργασία και ευελπιστούμε στην παρουσία όλων σας!


Το Δ.Σ. της ΕΠΠΕ

1-10 of 73