Εκδήλωση για τα Μικροπλαστικά - Building CapaCity among Microplastics INDustry Stakeholders

αναρτήθηκε στις 5 Οκτ 2019, 8:10 π.μ. από το χρήστη ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΙΡΟΥΝΑΚΗΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση - στρογγυλό τραπέζι για τα μικροπλαστικά στην Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος «Building CapaCity among Microplastics INDustry Stakeholders» που συγχρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία του Beyond Plastic Med και του Ιδρύματος Θάλασσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο φιλόξενο πατάρι του Πατάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να έρθουν σε επαφή όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς (βιομηχανία-κοινωνία-δημόσιους φορείς-επιστημονικό κοινό), για την εκκίνηση ενός διαλόγου που σκοπό έχει να διερευνήσει το επίπεδο γνώσης σχετικά με το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό ζήτημα, να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τις πηγές και τις επιπτώσεις και εν τέλει να εντοπίσει και να συνδιαμορφώσει τα επόμενα βήματα και τις συνέργειες που αφορούν στη διαχείριση και τη μείωση διαρροής των μικροπλαστικών στο περιβάλλον.

Το χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Οι βασικοί ομιλητές ήταν:

Η κα. Χρυσή Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια του τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών

Ο κ. Αργύρης Παπακωνσταντίνου, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος Ε.Δ.Ε.Υ.Α και Διευθυντής Περιβάλλοντος ΔΕΥΑ Λάρισας

Ο κ. Δημήτρης Σύρμος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας για θέματα κυκλικής οικονομίας

Η κα. Χριστίνα Ζέρη, Χημικός Ωκεανογράφος, Ερευνήτρια στο ΕΛΚΕΘΕ

Η κα. Κατερίνα Τσαγκάρη, Βιολόγος Οικο-τοξικολόγος, ερευνήτρια στο ΕΛΚΕΘΕ

Επίσης μεταξύ των παρεμβαίνοντων ήταν ο κ. Μαντής Δημήτρης πρόεδρος ΣΥΒΙΠΥΣ, ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ο κ. Άλκης Καφετζής από τη Greenpeace, ο κ. Ντίνος Τσουκαλάς από τη WFF, ο κ. Χρήστος Παπάζογλου από τη βιομηχανία πλαστικών, μέλη της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος και πολλοί άλλοι.