Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΠΕ κ. Α. Μούντριχα στο συνέδριο του Economist με τίτλο: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Ελληνική Ιδιαιτερότητα

αναρτήθηκε στις 1 Φεβ 2010, 2:58 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ   [ ενημερώθηκε 1 Φεβ 2010, 3:10 π.μ. ]
Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει πρόοδος που είναι επί της αρχής της, ιδέα που συνιστά πρόταση για κοινωνική αλλαγή και προϋποθέτει την αποδοχή καινοτομιών που γενικά είναι ασύμβατες με προϋπάρχουσες ισορροπίες.

O συνάδελφος Γενικός Γραμματέας της ΕΠΠΕ στην Διεθνή Ημερίδα του The Economist με θέμα “Doing good: Green economy, green business and the sustainability challenge” που διεξήχθει στην Αθήνα στις 02/12/2009. Το θέμα της ομιλίας που αναπτύχθηκε ήταν: “Η Βιώσιμη Ανάπτυξη & η Ελληνική Ιδιαιτερότητα”, στην ενότητα με γενικό τίτλο “Unemployment and Economic Crisis: Is Green Business the answer?”

Πράγματι, οι Πράσινες Επενδύσεις μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στην οικονομική ύφεση και το σοβαρότατο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουμε, αρκεί αυτό να γίνει τόσο με πολιτικά όσο και με επιστημονικά κριτήρια συντεταγμένα μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση σήμερα!
 
Επισσυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία.
Ċ
Γραμματεία ΕΠΠΕ,
1 Φεβ 2010, 3:09 π.μ.
Comments