Περίπατος σε μονοπάτια της Πάρνηθας | Κυριακή 05/11/17, 10:00 π.μ.

αναρτήθηκε στις 28 Οκτ 2017, 4:11 π.μ. από το χρήστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ   [ ενημερώθηκε 1 Νοε 2017, 4:36 π.μ. ]

Tην Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΠΠΕ περίπατος σε μονοπάτια της Πάρνηθας κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι. Πρόκειται για έναν κοντινό στην Αθήνα προορισμό με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Θα γίνει ξενάγηση από μέλη του Συλλόγου σε εύκολα μονοπάτια που είναι βατά και για τα παιδιά.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του καταφυγίου Μπάφι στις 10:00 π.μ.

Η διαδρομή από το χώρο στάθμευσης μέχρι τον προορισμό στο εκκλησάκι του Αγ. Πέτρου στη Μόλα, μέσω του ελατοσκέπαστου μονοπατιού που έχει επιλεχθεί, διαρκεί κάτι περισσότερο από μια ώρα με φυσιολογικό ρυθμό περπατήματος, δεδομένου ότι θα υπάρχουν και στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος για φωτογραφίες και παράθεση πληροφοριών σχετικά με τον Εθνικό Δρυμό. Η συνολική απόσταση του μονοπατιού είναι περίπου 3 Km.

Στην πλακόστρωτη πλατεία που βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγ. Πέτρου θα σταματήσουμε για περίπου μια ώρα για ξεκούραση και πικ νικ οπότε προμηθευτείτε φρουτάκια, πίτες και ότι άλλο επιθυμείτε.

Η επιστροφή στο χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνει από το ίδιο μονοπάτι που είναι αρκετά βατό ή από διαφορετικό το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό στην αρχή του. Η απόφαση θα παρθεί εκείνη την ώρα. Ανάλογα το μονοπάτι που θα επιλεχθεί η επιστροφή στο χώρο στάθμευσης υπολογίζεται μεταξύ 14:00 και 15:00. Στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα για καφέ/φαγητό στο καταφύγιο. ​

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι η Πάρνηθα χαρακτηρίζεται ως Εθνικός Δρυμός και σύμφωνα με τον κανονισμό του η προσέλευση των κατοικίδιων δεν επιτρέπεται.

Το Ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι, βρίσκεται σε υψόμετρο 1160 μέτρων και η θερμοκρασία θα είναι περίπου 10 βαθμούς μικρότερη από τη θερμοκρασία στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 10 oC ενώ δεν αναμένεται βροχόπτωση μέχρι το απόγευμα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα ρούχα και υποδήματα. Το αδιάβροχο είναι επιθυμητό για παν ενδεχόμενο. Σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες η εκδρομή θα αναβληθεί για τις 12/11 και θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω e-mail στο grammateia@eppe.gr μέχρι τη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Για τα ταμειακώς εντάξει μέλη (2017) η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επιπρόσθετα τους δίνεται η δυνατότητα να προσέλθουν μαζί με άλλο ένα άτομο χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΠΕ ή λοιπούς συμμετέχοντες ορίζεται αντίτιμο 3€ για την ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου.

Για τα παιδιά μέχρι 15 ετών η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της ΕΠΠΕ