Συνάντηση ΕΠΠΕ με φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Περιβάλλοντος στην Μυτιλήνη

αναρτήθηκε στις 1 Ιουν 2010, 4:15 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ   [ ενημερώθηκε 3 Ιουν 2010, 1:55 π.μ. ]
Η ΕΠΠΕ με την συνεργασία του Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου και το τμήμα Περιβάλλοντος, οργάνωσε στις 21.5.2009 συνάντηση – συζήτηση με τους φοιτητές και καθηγητές του τμήματος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας.

Το ΔΣ της ΕΠΠΕ εκπροσώπησαν οι Μάριος Μπαλής , Γιώργος Γεωργιάδης και Δημήτρης Λάμπρου, το Παράρτημα Βορείου Αιγαίου η Πρόεδρος Μαρία Ελευθεριάδου και ο γραμματέας Χριστόφορος Μανδυλάς. Την συζήτηση παρακολούθησαν περί τους 60 φοιτητές του τμήματος, απόφοιτοι αυτού καθώς και οι διδάσκοντες Γ. Ματσίνος, Χρ. Πιλίνης, Π. Δημητρακόπουλος, Γ. Μπίσκος, Κ. Ευαγγελινός, Ι. Μποτετζάγιας και η Β. Πετρενίτη (ΠΔ 407/80).

Στην διάρκεια της συνάντησης απόφοιτοι, φοιτητές και καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του περιβαλλοντολόγου στην αγορά εργασίας, για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που υπάρχουν.

Τα μέλη της ΕΠΠΕ ενημέρωσαν για τις δράσεις που υλοποιεί η ένωση, τους στόχους και τις επιδιώξεις της. Παρουσίασαν το σχέδιο δράσης και ανέλυσαν τα ειδικά σημεία του που σχετίζονται με τους νέους απόφοιτους (π.χ. τοπικοί μέντορες). Παράλληλα μαζί με τους απόφοιτους που παραβρέθηκαν παρουσίασαν την πραγματική εικόνα του επαγγέλματος περιβαλλοντολόγου, τα «πεδία» στα οποία εκτείνεται η απασχόληση τους, το είδος της δουλειάς ανάλογα με τον τομέα απασχόλησης, τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς κ.α..

Από πλευράς φοιτητών ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για ενημέρωση τους σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ένταξη των περιβαλλοντολόγων στην εκπαίδευση, καθώς και για τα θέματα εύρεσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην εκπόνηση μελετών.

Αρκετοί από τους φοιτητές έθιξαν την αναγκαιότητα μεταπτυχιακών σπουδών ως απαραίτητου εφοδίου πλέον για την επαγγελματική αποκατάσταση τους. Το ζήτημα αυτό ανέδειξε την ανάγκη για επανασχεδιασμό των σπουδών του τμήματος προκειμένου να παρέχει ικανά εφόδια στους απόφοιτους του.