Δρατηριότητες - Εκδηλώσεις


Π & Φ Περιοδικό Ενημερωτικό Δελτίο Τμήματος Περιβάλλοντος (τεύχος 2ο)

αναρτήθηκε στις 17 Ιουν 2010, 2:00 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ   [ ενημερώθηκε 17 Ιουν 2010, 2:04 π.μ. ]

Μπορείτε να το βρείτε στο link:
 
 
 

Ακαδημία Περιβαλλοντικού Δικαίου Κύκλος Θερινών Εντατικών Μαθημάτων - Διατήρηση της Φύσης στη ΝΑ Ευρώπη

αναρτήθηκε στις 22 Απρ 2010, 4:55 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ   [ ενημερώθηκε 22 Απρ 2010, 4:58 π.μ. ]

 Η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας, η εξαφάνιση των ειδών, οι φυσικές καταστροφές είναι κάποιες από τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος κόσμος για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (ΕυρΟΔΔ) έχοντας την πεποίθηση ότι η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έρευνα, τη συγκριτική μελέτη και τη διεπιστημονική συνεργασία απόφάσισε να δημιουργήσει ένα θεσμό για να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες εκπαίδευσης στον τομέα του περιβαλλοντικού δικαίου, την Ακαδημία Περιβαλλοντικού Δικαίου.

Η Ακαδημία Περιβαλλοντικού Δικαίου θα προσφέρει κύκλους εντατικών μαθημάτων σε διαφορετικούς περιβαλλοντικούς τομείς κάθε χρόνο υπό την επιστημονική εποπτεία μιας ομάδας καθηγητών και ειδικών σε παγκόσμιο επίπεδο οπώς ο Michel Prieur (Πανεπιστήμιο της Λιμόζ, Γαλλία), η Dinah Shelton (Πανεπιστήμιο George Washington, ΗΠΑ), η Maguelonne Dejeant-Pons (Συμβούλιο της Ευρώπης) και ο Tullio Treves (Δικαστής, Διεθνές Δικαστήριο Δικαίου Θάλασσας, ΟΗΕ).

Ο πρώτος κύκλος εντατικών μαθημάτων θα έχει θέμα «Across the Danube: Nature Conservation in South-Eastern Europe» και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕυρΟΔΔ στο Σούνιο στο διάστημα 5-16 Ιουλίου με διεθνούς κύρους εισηγητές όπως ο Eladio Fernandez Galiano (Συμβούλιο της Ευρώπης), o Γιώργος Κρεμλής (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η Jasmine Bachmann (Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία του Ποταμού Δούναβη) και ο Petr Roth (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δημοκρατία της Τσεχίας).

Η Ακαδημία επέλεξε να επικεντρωθεί στο αντικείμενο της προστασίας της φύσης με αφορμή την κήρυξη του 2010 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας στοχεύοντας στην ενημέρωση και στη λήψη μέτρων από τη διεθνή κοινότητα σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας:
www.eploenvacademy.eu

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 14/05/2010

Τα μέλη της Ε.Π.Π.Ε. έχουν 20% έκπτωση στα δίδακτρα.

Συνέδριο "Jessica για τις πόλεις"

αναρτήθηκε στις 20 Απρ 2010, 4:57 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ

Πραγματοποιείται συνέδριο που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων στις 23 Απριλίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο.

Εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΑΙΓΑΙΟ.edu Τεύχος 4

αναρτήθηκε στις 18 Μαρ 2010, 3:05 π.μ. από το χρήστη Γραμματεία ΕΠΠΕ   [ ενημερώθηκε 18 Μαρ 2010, 3:14 π.μ. ]

Το τέταρτο τεύχος της εφημερίδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΑΙΓΑΙΟ.edu είναι γεγονός.
Κατεβάστε το από την σελίδα: http://www.aegean.gr/newspaper/

Η ΕΠΠΕ στο πρώτο newsletter του Τμήματος Περιβάλλοντος

αναρτήθηκε στις 2 Μαρ 2010, 11:40 π.μ. από το χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ

Περιοδικό Ενημερωτικό Δελτίο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ‘Π & Φ’, όπως λέμε ‘Περιβάλλον & Φύση’. Τεύχος 1. Δείτε το συννημένο αρχείο.

Εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΑΙΓΑΙΟ.edu Τεύχος 3

αναρτήθηκε στις 2 Μαρ 2010, 11:39 π.μ. από το χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ

Το τρίτο τεύχος της εφημερίδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΑΙΓΑΙΟ.edu είναι γεγονός.
Κατεβάστε το από την σελίδα: http://www.aegean.gr/newspaper/

Κοπή πίτας παραρτήματος Β. Αιγαίου

αναρτήθηκε στις 10 Φεβ 2010, 4:08 π.μ. από το χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ

Την Τρίτη 02/02/2010 το Παράρτημα Βορείου Αιγαίου της ΈΠΠΕ οργάνωσε κοπή βασιλόπιτας στην ταβέρνα «Παραμύθι». Ήταν μία ευχάριστη βραδιά όπου αρκετοί περιβαλλοντολόγοι συνταντήθηκαν να διασκεδάσουν με κρασί, μεζέδες και ζωντανή μουσική, υποδεχόμενοι έτσι το νέο χρόνο παρέα με συναδέλφους και παλιούς συμφοιτητές. Οι συζητήσεις και οι προπόσεις για το μέλλον και τις επιδιώξεις της ΕΠΠΕ και του παραρτήματος πιο συγκεκριμένα ήταν αρκετές. Τυχερός της βραδιάς ο κ. Χριστόφορος Μανδυλάς, που έτυχε το φλουρί.... Και του χρόνου σε όλους μας και με μεγαλύτερη συμμετοχή!!!!!

9ο Πανελλήνιο Γεωγραφικό Συνέδριο

αναρτήθηκε στις 28 Δεκ 2009, 7:16 π.μ. από το χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ   [ ενημερώθηκε 28 Δεκ 2009, 7:19 π.μ. ]

Η Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 9ο Πανελλήνιο Γεωγραφικό Συνέδριο που διοργανώνεται με την ευγενική φιλοξενία του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από 4-6 Νοεμβρίου 2010, φιλοδοξεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος των γεωγραφικών θεμάτων. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση επίκαιρων γεωγραφικών θεμάτων που σχετίζονται τόσο με τον ελλαδικό όσο και το διεθνή χώρο.

Οι παρουσιάσεις θα οργανωθούν σε επιμέρους ομάδες εργασίας (παράλληλες συνεδρίες). Η ανακοίνωση αυτών των ομάδων θα γίνει μετά την αξιολόγηση των περιλήψεων.

Οι περιλήψεις των εργασιών θα συμπεριληφθούν σε τόμο ενώ τα πρακτικά του συνεδρίου θα παρουσιασθούν σε ηλεκτρονική μορφή (memory stick) που θα διανεμηθεί στους συνέδρους. Τα πρακτικά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων στο 9ο Γεωγραφικό Συνέδριο, παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 18η Ιανουαρίου 2010.

1-8 of 8