Κουρμούσης Φώτης

Ο Φώτης Μιχ. Κουρμούσης έχει σπουδάσει περιβαλλοντολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε θέματα διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων. Αποτελεί μόνιμο ερευνητικό και διδακτικό / εργαστηριακό προσωπικό της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Επί του παρόντος εργάζεται ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κατέχει σημαντική εμπειρία σε θέματα ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης και έχει συμβουλεύσει οργανισμούς στα θέματα αυτά.

Αποτελεί Σύμβουλο της Οικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI), ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν ως σύμβουλος περιβάλλοντος στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Έχει εκλεγεί Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Έχει δημιουργήσει και τηρεί την πρώτη περιβαλλοντική διαδικτυακή πύλη για το περιβάλλον www.env.gr, καθώς και το ηλεκτρονικό περιοδικό / newsletter για το περιβάλλον με τίτλο metaπεριβ@λλον.
Comments